Saturday, October 1, 2011

Cerita insan kesepian

Assalamualaikum

Wahhh...!!! lama aku tak update entry baru...Seriously this same aku agak busy sedikit..Banyak benda yang aku kena fokus,jadi time aku pun agak bersepah sikit...Aku tak pandai time management tapi as long tak terabai diri aku nie,its okay.*rasa macam banyak free..


  Kalau tengok dari tajuk entry macam cerita sebelum tido kan..Tapi memang pun,sebelum aku nak tido,teringat kat blog conteng-conteng..Saja nak main conteng-conteng dulu,baru laa boleh tido..Aku baru balik training band,then balik rumah,melangkah kaki ke dalam,terasa sunyi gilerr...Betapa sunyinye aku,sebab aku saja yang tak balik kampung minggu nie..Semua housemate aku balik,termasuk laa rerumate aku jugak...

Waaaaa...!!!!!  (eksyen konon2 sedih)

"Napa korang tinggalkan aku??..Sob..sob..sob.." (imagine saja aku sedih,tapi aku okay ajer)

  Aku tak balik pun sebab ada training band,so aku memang jarang balik rumah even dekat ajer pun..Weekend memang time kitorang training,so aku pun jarang balik even hari jumaat aku free,takda kelas..Begini laa kalo jadi seorang gadis kesepian..

   Bila aku tinggal sorang-sorang kat rumah nie,tetibe pulak kan hormon rajin aku datang...Time-time nie la benda nie nak muncul.*bukan cerita momok..Lepas aku balik training,aku pegi buat kerja rumah..Kemas-kemas dapur,..Lap-lap sana sini..Cuci pinggan mangkuk,kuali yang dorang tak basuh lagi,aku basuhkan..Lepas tue masak air untuk refill ke dalam bekas air..Lap perkakasan elektrik...Settle bahagian dapur walaupun tak semua,lepas tue cuci bilik air pulak..Then mandi sebab rasa rimas sangat..Lepas bersihkan diri,sambung balik, kemas-kemas dalam bilik,almari pulak..Susun-susun mana yang patut.*nampak bersepah lagi pun..


    Korang tak rasa aku nie rajin ker???*tangan ke dada,mata ke atas..Iye kan ajer laaa ....Tengah bosan,jiwa kacau memang macam nie..Perasan terlebih...Walau apa pun,inilah kawan yang paling setia,dan terpaksa setia dgn aku...Tanpanya,kosong laa hidup aku nie..Biar pun kawan aku nie,macam agak useless,tapi multitasking laaa....Dia laa kawan yang aku sayang antara semua kawan yang aku sayang.Disaat aku kesunyiaan,keseorangan macam nie,dialah jadi peneman aku dikala sepi ini..Walaupun warna ko hitam,tak kacak,tapi aku tetap sayang ko..MMUaaaaahhhhh...!!!!

ini laa pojaan hatiku,...

   Aku ada banyak lagi pojaan hati nie...Tapi tue lain kali pulak laaa...tak boleh show semua,nanti ramainya jeles...Weekkkss!!!! Oleh itu,aku nak beradu dahulu...Ye laa ,esok aku ada training lagi..Pagi sampai petang or malam kot...Tapi kebiasaan macam tue..Minat punye pasal,layanzzzz..!!!

   Begini laaa aku bile sorang-sorang kat rumah..Takda kawan nak menyakat..Otak pun melayang jauh ntah ke mana...pergi holiday..Okay selamat malam semua...Tajuk entry saja jer nak bagi best..Tapi aku nak merepek2 ajer...Takda kawan tuk diajak merepek,conteng-conteng ajer laa dalam blog nie..Peace..!!

P/S: Kawan-kawan.!!! cepat laa balik...!!!

1 comment:

aisyaz said...

yelah... kan mmk dah ckp band lagi penting dari mmk...huhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...