Sunday, September 25, 2011

Jangan makan banyak

Assalamualaikum

 Lama aku tak merepek dalam blog aku..Mana taknya,asal aku post,ada certain entry kena remove balik ..Atas sebab-sebab yang sulit..Ye gituu..!!Aku taknak cerita yang berkaitan sulit,everything was over..Sudah settle..Kembali kehidupan muda mudi...


  Al-kisah bermula pada sem 3 di Dewan Besar ,UTeM..Memang sekarang aku student Tahun 2..*nak berlagak senior..20hb-9-2011,Kat u aku buat majlis Hari raya kat dewan nie...Setiap tahun macam tue kot coz tahun lepas pun ada jugak,tapi aku tak dapat hadir sebab ada kelas kot..tak ingat laa pulak..Kali ini aku taknak lepaskan peluang..Seluruh warga u aku dijemput hadir...Meriah laaa sangat..Meriah dengan makanan..Boleh rambang mata ooo..+ free lagi...!!


Uiiii!!! pasal makanan jangan laa cakap...Banyak giler..!!! Korang nak makan ape??
sate,ketupat,rendang,lemang,mee kari,nasi ambang,nasi kerabu,mee udang,rojak,coconut shake dan blaa..blaa...Memang tak tersenarai laa..Terlalu banyak..!! Korang nak makan ape,semua ada..Dari negeri selatan sampai ke utara,dari barat sampai ke timur...Lagi best,nak makan menu Sabah Sarawak pun ade..Tak payah susah-susah nak cari..Semua ada..


Memang jamuan nie bagai pucuk dicita ulam mendatang laa...Sebab ape,sebab time nie ramai tengah pokai coz duit elaun tak dapat lagi..Okay jangan mencarut..!!! Masing-masing semua bergantung dengan scholarship 'M.A.S' (mak ayah support)..Kena laa jimat,segan nak mintak banyak..Jadi time nie laa pulun makan free...Tak payah keluar duit..Aku pun sama ajer...Makan macam-macam..nyum..nyum..nyum...!!
Aku pun dah tak ingat makan apa dah,yang pasti banyak....Biasanya orang tamak selalu rugi..


Lepas makan pulak,tekak dah terasa lain dah nie..Perit-perit,gatal-gatal..Aku malas arr nak kecoh kan..Chill2 ajer..Dalam hati aku berkata,

"sah laa kalo macam nie,malam nanti aku demam...aaahhh!!! dem.." (dalam hati berkata-kata)

Last-last,memang betol pun...Malam tue jugak aku demam,batuk-batuk,suara rock macam Ramli Sarip..Serius teruk malam tue..Dah macam orang tua aku nie...Sampai sekarang masih tak baik lagi,suara dan jugak batuk...Nie la akibat tak nak g klinik...


Makan banyak.lepas tue sengsara,baik tak payah..Makan biar berpada..Jangan jadi macam aku nie..*(tapi makan la yang paling best)..Amalkan pemakanan yang seimbang..La nie aku tak baik lagi batuk nie,demam dah okay laaa.....tapi susahkan nak kontrol makan,lagi-lagi makan free..Kan..kan..kan...

P/S: Suara serak begini terasa seperti Ella laa...Auuuwww..!! Hot gitu.."Berulang kali ku mencuba,la..la..la...."

1 comment:

Apeach Blogspot said...

Kalau nak suara tu tmbah rock,p karok.hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...