Friday, November 11, 2011

Kerja punye pasal,wa balik awal..Ohhhh....

11.11.2011...
Ade ape dengan tarikh nie...?? Masing-masing duk teruja segala bagai..
Ramai gak nak kawin,couple pada tarikh nie..Senang nak ingat tarikh especially lelaki yg sememangnya susah nak ingat tarikh..ye kot..
Aku kesah ape kan..Yang aku kesah....
AKU BALIK MELAKA AWAL..!!!
Nama ajer cuti tapi kerja banyak macam bukit kan..(konon-konon ajer)
Assignment,bengkel,presentation,report ,project, bla..bla..bla..
segalanya menanti aku ....Sabar yer semua nie...
Jadinya,tak boleh aku nak bersenang lenang dah...i will try..=P

Aku seorang ajer sampai  B2,d`apartment...Tersusun betul rumah ...
Terima kasih kepada sesiapa yang menyusunnya...Terharu aku.,..
Masuk ke bilikku,syurgaku...Rindunya kat beby ....
Terpaksa aku meninggalkannya selama 6 hari....


Cubaan aku nak masak nasi...Dengan konfiden,aku basuh beras,tanak kat rice cooker tue..
Pastue rerumate aku msg,

" rerumate,kat rumah ada beras tak..??"
" ada..Aku dah siap masak nasi dah..hehehheh..=) " (dengan konfiden abes dan sedikit berbangga)
" Wowww..!! Impresive..bla..bla..bla..."

Then ,aku check nasi aku masak....Aku ambil sikit untuk makan..

Ahhhh demmm....Tak masak...Keras lagi..Mentah..Aku sukat air betol arr nie...( bengang sikit )

Aku pun letak air lagi ..Masak balik...Ok laaa..Masak tapi lembik sikit..
Uhhhh susah jugak nak masak nasi nie..Serius nie...
Rerumateku,Atikah Azhar..Terimalah nasi yang aku masak ini ye...=P

Hari ini aku rasa terharu dan berbangga giler dengan UTeM..
Atas perasmian Masjid Sayyidina Abu Bakar,yang telah dirasmikan oleh Agong kita sendiri..
Secara live kot kat TV1 ...Waktu solat jumaat...
Lepas tue,terharu lagi sebab pancaragam UTeM masuk Berita Harian...
Im very proud of you guys..(^_^*)
dapat gambar kecik ajer
rompak dari FB MR AMSYAR HAMTARO

Sementara tunggu rerumate aku sampai,kemas-kemas la ape yang patut..
Alhamdulillah perjalanan aku balik ke Melaka berjalan lancar..Cepat masanya..
Kebiasaannya,dalam hati dah mencarut2 dah...
Turun ajer dari bus,disambut oleh kilat..Depan mata oo..Berderau darah..
Berdoa banyak-banyak dalam hati..

Dah masok waktu solat..Stop dari merepek di blog conteng-conteng..
Bye semua...=)

P/S: Rindu kat mak ayah dan kakak yang jauh nun di Bintulu..Tak mo arr sedih2..Belum rezeki lagi..Redha laa





4 comments:

Apeach Blogspot said...

Masak jugakka nasi tu.:P

biskotlemau said...

masak laa..atikah azhar tak sakit perut pun....=P

Apeach Blogspot said...

yakah.ragu2 ni..mesti atikah azhar malu2 nak cakap yang sebenarnya.haha.:P

aisyaz said...

OOOooo itu gitar yg "terbeli" yek...
elleh.. ingat masak nasi atas dapo kayu.. rice cooker je pun.. cam ne lah adik sorg ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...