Monday, November 7, 2011

Rindu pada kamu semua..!!!!

Hidup aku  makin lama makin busy..*perasan jer lebih.. Nak update blog pun takda masa..Banyak ajer story aku nak bercerita walaupun tak best..tapi masa pulak menjadi kekangannya..Rindu nak berblogging semula...Hooyeaahhh..!!! kali ini aku berblogging pun sebab aku baru teringat yang aku ada blog..Hahahhaha..=P Mood blogging +( hujan=sejuk) datang balik...Kembali bercerita walaupun tak best..

Tiba-tiba pulak terasa rindu dengan kawan-kawan aku yang dolu-dolu..Zaman persekolahan,zaman kanak-kanak..Rindu sangat..mana laa kawan-kawan sepermainan aku dulu...kalau jumpa mesti dah jauh beza..


Kalau dulu cenonit,sekarang dah besar,tinggi ...

Kalau dulu selekeh2 ajer,sekarang dah vogue,gorgeous,style..

Kalau dulu comot ajer muka tue,sekarang dah macho,cun..

kalau dulu sikit-sikit nak merajuk,sekarang dah keras kepala pulak

kalau dulu hingus mengalir,selamber ajer,sekarang mana boleh,jatuh laa standard nampak hingus..

kalau dulu muka suci bersih,sekarang jerawat membiak bagai cendawan tumbuh selepas hujan..


begini laa situasi dulu dan sekarang...Ada yang dah jadi mak orang,bapak orang dah..Yang sama umur dengan aku laa...Wahhhh bahagia betol....Ok laaa,masing-masing dah bersedia memasuki dimensi hidup yg lebih dewasa...Aku masih mencari-cari lagi ..hehehehe..=P

Ku sebenarnye mencari-cari kawan-kawan sepermainan aku dahulu masa family aku tinggal di Larkin..Kat flat kakitangan perikanan dulu..Lepas tue,kawan-kawan masa sekolah rendah dulu..SK Tanjung Puteri batch 1997 (darjah 1)..Still contact sampai sekarang hanya beberapa orang ajer...tak ramai pun...Lepas tue kawan-kawan dari SK Taman Universiti 1...Masing-masing dah sambung belajar,kerja,dah xjumpe lagi dah...Kat mana laaa dorang ni kan....Tue baru sekolah rendah,sekolah menengah,SMK Taman Universiti batch 2004(form1)...Lama tak jumpe mereka semua nie....Aku rindu laaa kat korang..Ex-classmate KP1,1 batch,senior2...Lama tak lepak bersama,gelak sama2,ronggeng sama2...Rindu aa weyhhh..hehehhe....Pastue SMK Bukit Gambir..Nie lepas aku form4 pindah kat Muar..Lama tak lepak2 nie..Jom..!! sementara masih cuti nie..Lepas sekolah,sambung kat KMPk pulak..Rindu jugak sebab masing-masing berasal dari negeri yg berbeza..la nie,continue study pun negeri lain...Aduhai,rindunye..!!! akhir sekali buat masa nie di UTeM..Aku rindu sangat2 frendship masa sem 1 dulu...Sukar digambarkan dengan kata-kata melainkan merasainya sendiri..Hhhmmmm.....

Sejauh mana kita merantau pun,kita menjelajah hingga hujung dunia pun,kita tetap akan jumpa kawan dan nilai persahabatan..Kawan jugak boleh ubah diri kita dari baik atau sebaliknye...Pengaruh kawan begitu besar berbanding keluarga kita sendiri...Pandai-pandai laa kita seimbangkan..Bila ada masalah,kawan jugak yg kita cari selain dari keluarga..Kalau gembira pun,mesti laa kawan jugak yg kita cari..Apa-apa pun semua kawan laaa...Nak cari kawan untuk kite gumbira,meronggeng,berfoya-foya tersangat laaa senang TAPI kalau kawan semasa kita dalam kesusahan,kesedihan tersangat laa susah..Betol kan..??

Pada aku,sekali aku kawan,tetap kawan aku selamanye..Tak kesah laa die tue perangai macam ape2 ntah,selagi die hormat pada aku,aku akan hormat pada dia..Friendship is incredible,cant be touch but can see and feel it...Semua ada persahabatan masing-masing..mesti rindu kan kat kawan-kawan..

macam kawan aku cakap,

" yela,kawan-kawan ajer selalu ingat kat kawan-kawan,tapi kawan-kawan ada ingat kat kawan-kawan ker..?? "


Jangan tiru situasi ini,

A : Ko rindu kat aku ea..

B : Ehh mana ada... (menangkis dengan pantasnye)

A : Ko rindu aku kan...

B : Suka hati laa..~ Ko tak rindu kat aku,mesti laa aku tak rindu kat ko.. (padahal rindu tue)

A : Boleh plak macam tue..=P
( dialog diatas hanyala saja2 penambah rasa..=P)


Jadi,sayangi laaa kawan-kawan anda...Sekian~  (hilang idea)

2 comments:

X-TERMINATOR™ said...

Wah wah wah.. Teruja gler word aku diquote kn.. Haha.. Btw thanx

biskotlemau said...

terharu tak...heheheheh..maknanya kawan-kawan ingat laa kat kawan-kawan..hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...