Wednesday, July 27, 2011

UTeM`s MARCHING BAND - Happy Big Family (part1)

Assalamualaikum..

Entry kali nie aku reka special untuk budak Marching band UTeM
HAHHAHAHA...
sebab dorang bukan taw blog aku nie pun,atooii..
ada gak yg dah tahu..=)
Perangai dorang masing-masing diluar jangkaan..
makin hari,makin happening,makin gila,makin penat,makin stress,makin sakit badan
Lagi dekat nak persembahan lagi busy,
Takda masa nak mengular-ngular,tido-tido,lepak-lepak,borak-borak
yake..?? aku rasa macam sama jer..makin malas training adala..^_^
ntah2 main '"tuju selipar' pun dihentikan ...
memang pun..masing-masing dah malas..
Tak best nya..

Bermula cerita,kami semua kena join music camp yg Sir dah aturkan
daripada 40< orang,yg datang hanya 15orang (aku xsure tapi around belasan jer laa)..
sedih giler kot..ciput jer yg datang..
cett..
dah laa kena stay kat GADONG tue..xmacam haram la plak kan..
Bosan oo kat situ..takda life langsung..
sapa2 yg dah rasa stay kat sini,mereka tahu laa apa perasaannya..
kampus dah jadi rumah 1st kitorang..
makan,tido petang,lepak,online,FB,main,mandi,latihan semua kat kampus..
balik gadong malam sahaja..untuk tido malam
Selama sebulan kami menjalani kehidupan yg macam nie..
tapi kehidupan kami semua banyak berlaku di kampus..
dari pagi sampai laa tgh malam baru balik ke GADONG
so terasa okay lagi laa...

Biase laa,hari first,bukan kenal sangat member2 band..Hari 1st dah kena praktise long note sampai 2minggu..
Malam hari pertama pulak tue...Memang tak kenal semua pun..Borak pun dengan member yang kenal pun...
senyum-senyum kucing aje laa...hehheh
Kalau takda member tue,senyap jer laa orang tue..belum tunjuk perangai lagi..
tengok muka shy-shy cat gituu...konon2 pendiam,pemalu..
Ada gak yang kesian,praktise tiup sorang2 jer...syok sendiri laa senang cite..Kat mana dia duduk,kat situ jer laa..so,macam-macam laa spekulasi yg timbul..
sapa yg baca nie, mesti taw punye...hehheheh..
Maap..maap..!!! tiru gaya Faezah@ Pekjah

First time start jogging ramai-ramai,dalm 1st week jugak laa..tapi dah tengah2 nak ke hujung..Time nie dah kenal-kenal dah walaupun kenal gitu-gitu jer..
Masing-masing bersemangat giler..Nak fit kan body,untuk kekal sihat dan ceria..^_^
Jogging tak seberapa pun,berposing jer lebih..Tiap kali berhenti,klik..klik!!..snap gambar..Am punye kamera laa jadi mangsa..macam-macam posing ada..
Nama pun 1st day jogging,setelah sebulan kat rumah,membina badan..
Bila jogging..." aahhhhh,,semmputtt..!!"
Lepas dari tue,tukar lokasi berjogging..kat Stadium UTeM plak..Baru laa masing2 semangat,ber'round' lagi..Dasyat ooo..!!
Last day,1st week,bermulalah match 'TUJU SELIPAR' di antara kump.1 & 2..Pemilihan ahli kumpulan berdasarkan manderem Pekjah,tercetus permainan ini dari beliau juga..aku tak ingat camana ayat tue..Terasa kembali zaman kanak-kanak pulakk..Ini kira permainan rasmi untuk member MB..Hari-hari lain ada juga buat aktiviti lain,macam Wall Climbing setiap hari khamis,tapi ramai sangat kat situ,tak syok nak panjat..
Time nie,dah kenal semua,start nak jadi rapat jer cam family..
semangat nak jogging..konon2..hahhaha

Ada juga,beramai-ramai pergi ke surau TTU,sebab ada majlis..yela dijanjikan ada makan free,sedap laa kononya..6.30ptg dah gerak dari kampus,..Sampai2 takda orang pulak..Dorang nie dok kacau2 budak2 balik sekolah agama..selebihnya.berborak jer laa sebelum Magrib..Lepas isyak beratur bukan main panjang,Muka masing2 penuh pengharapan..hahhaha..Dah takdir bukan rezeki,dapat rase sikit jer laa makanan free tue..Oleh kerana pakcik bus sangat laa understanding tekanan jiwa setiap orang,lokasi seterusnya sebelum balik warong tepi jalan kat Durian Tunggal...Marah itu mudah,Sabar itu Indah ^_^

lari yer...jgn sengih jer leboih...*___*


penat menaip,sambung lain kali plak untuk Part2..
Nak tido,nak touching2 jap...
sudah time untuk touching2 lepas dengar lagu Steelheart-She`s Gone

******








3 comments:

Apeach Blogspot said...

Wow.best sngguh.kelab yg mrosakkan hubungan ni

Apeach Blogspot said...

Eh.postla gambar ngan boyfren Marching tu.baru best.hoho

biskot_lemau said...

merosakkan hubungan??? pelik sungguh...takda kena mengena pun..pasal boyfren tue,lagi la pelik giler...hohoho...anyway nice joke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...