Thursday, July 28, 2011

UTeM`s MARCHING BAND - Big Family (part2)

Assalamualaikum

Bersambung semula story dari part 1klik sini
saja untuk berkongsi cerita..
kalo tak menarik,bosan,takpa...
lagipun cuti lama-lama agak membosankan jugak nie..
adoyaii..!! *__*
Kerinduan nak main instrument nie,dapat main recoder pun jadi laa..
pencapaian terbaru - Lagu sedetik lebih ( Anuar Zain ) by recoder cap ayam
not bad walaupun sound agak sumbang and pelik..
hahhahaha..^_^

************
Start 2nd weeks,kitorang semua diberi makanan..elaun makanan laa kononnye..Kitorang buat semua nie secara 'SUKARELA', minat terhadap music..itu pun pegawai atasan banyak songeh..Nak cam tue laa,camnie laa..Dapat la makanan free selama 20 hari..yg selebih hari tue,SDN.BHD laa..Sabar itu Indah,Marah itu Mudah..^_^
Makan berjemaah kat stage di PPP..dah macam anak-anak pelarian pulak bila tengok dari jauh..=D
Dengan kuantiti makanan untuk celah2 gigi jer,masing-masing sibuk bertanya kalau ada nasi lebih..sebab dapat laa makan lebih dari 1 bungkus...Takda laa isu pembaziran..Atau pun bagi kucing makan, si PERBON,OYEN,kucing HARDCORE dan yang sewaktu dengannya..Ok,tiba-tiba rindu kat PerBon ( nama nie sebab perut boncet )dgn Oyen ( berwarna oren ) ..kucing  yang comel..Kesian kat Si Hardcore ( sebab banyak kurap yg tersangat kronik & extreme ) tue..

Kalau aku tengok orang main ghazal,teringat pulak kitorang buat show ghazal sendiri..Start minggu keberapa tue,tak pasti pulak..Itulah Ghazal Senda Pagi kitorang..Lepas breakfast jer,masing-masing ambil posisi sendiri untuk start berghazal yang apa-apa ntah...Main redah jer..OAG@ Aliff selaku Violin Man..Abg Long@ Lan- Drummer..Pekjah@Faezah - Iron Shaker..Nizam - Bonggo..Yang selebihnya tak ingat pulak..Sapa2 nak join memang dialu-alukan..Kononnya nak cari mood training je punn, adoi.!! 
After lunch pulak,penat berghazal,bersambung pulak show Akustik Bersama.....Pemain gitar bergillir-gilir...Rain,Reyz atau Nizam...Biasanya Nizam laa jadi mangsa sebab dia terer sikit laa...Cari chord lagu,& lirik ,then nyanyi...Kalau tak buat show pun, kami akan buat wayang sendiri..Macam-macam movie akan ditayangkan..Kaki download movie ada..Time musim Maharaja Lawak lagi laa dasyat..tengah makan tue sempat lagi tengok rancangan tue..Hadoii3..!!!

credit to Reyz sebab bawa gitar...^_^

Hujung minggu ke2 pulak,berjumpa dan berkenalan dengan adik-adik dari Melaka Girls High School(MGHS)..Teruja laa kitorang jumpa mereka..Comel2 lagi..semuanya baru Form2 tapi main dah power..Setiap seksyen,ada dapat adik...Macam aku dapat gak..adik clarinet - Yana@ Mazliana (nama glamer dalam group UTeM mb)..Takda laa aku keseorangan main clarinet setiap hari..Tambahan pula,aku dapat adik lagi....Malin@Mazlin( nama glamer kami bagi ) namanya..Budak Diploma FKP..Sifoo aku selalu menghilangkan diri..macam biskut seyh..hahhah..sifoo Amsyar,maap..maap..!! so adala kawan setiap hujung minggu..Sempoi jugak laa mereka nie..otak giler-giler punye..Tapi dorang datang weekend jer...Rindu meh..*__*

Time nie,ahli-ahli dah semakin bertambah..sebab budak diploma ramai yg join..daripada belasan orang,dah  mencapai 30 ke atas..kalau tak silap laaa...1 pencapaian yg memberansangkan....Target seterusnya adalah intake degree bulan 9 nanti....

CHACHOS - keropok@ jajan yang sedap ,rangup,enak dimakan begitu saja..Tapi memang menjadi snek fevret,fevret kami...Chachos tetap dihati laaa..Kalau sorang ada beli,muka masing-masing bahagia giler..macam tak pernah makan pun ada..Yang paling menyeronokkan tue,kak Farah belanje pulak snek nie..Tocey2 Fara hee sebab memahami kami..hahhaha..Memang keseronokan dikongsi bersama laa..
Kalau menu pagi - nasi lemak menjadi ingatan setiap pagi..asal tengok bungkusan nasi lemak tue,semua gumbira..tapi memang terbaek laa nasi lemak pakcik katering tue..sedapp ooo..*_*
Oreo & susu memang tak boleh dipisahkan..Bagaikan irama dan lagu laa...Hahahaha..^_^
Menjadi fevret kami di waktu pagi..Dengan tagline," nak kongsi 1 rahsia.." ( tiru gaya Lan )...Memang berkongsi bersama pun...
Kalau rasa-rasa dah low semangat tue,mesti kena tengok cerita DRUMLINE..Tak banyak,sedikit pun mesti ada rasa lain macam..Tue maknanya macam semangat kembali semula laa..Memang baek punye cerita nie..

ada 4 perisa...semuanya kami suka..lagi-lagi free...kalau aku suka BBQ

ala-ala macam nie rupa nasi lemak yg baekk punye tue..sedapp..!! sebungkus tak cukup, beb..= D

Nak kongsi 1 rahsia...Putarkan,jilat,kemudian dan celup..dan makan..nyumm2..!! ^_^




*******

penat dah menaip..idea pulak tiba-tiba hilang..
masa untuk praktise Flash pulak..
akan bersambung untuk part 3...^_^





3 comments:

Apeach Blogspot said...

Wow..sampai nak delete komen kat entri part 1?plsla wei.boring cerita ni.xda org nak baca

Amsyar Hamtaro said...

Ehemm3.... Recorder cap ayam tu recorder Yamaha encik Hamtaro taw... Hahahaha
(#^ _ ^)v
Anyway, aku bkn slalu ske hilang2 cam biskut, cuma aku kn kene ajar org len... Ngeh3~~

biskot_lemau said...

en apeach: kalo takda orang nak baca pun,nie story aku..aku pun tak kesah kalo takda orang nak baca..

hamtaro: buat laa cepat pasal mb..ramai menantikannye pun atoii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...