Monday, August 1, 2011

UTeM`s MARCHING BAND - UTeM March Invaders ( End of the story )

Awal bulan 7 berakhir laa music camp kami..
Untuk entry yang terdahulu klik setiap part
part 1
 part 2
part 3


*******

Dalam minggu ke-4,agak busy kot (padahal takda sangat,lepak jer lebih) nak training bagi mantapkan lagi..Member2 Orkes pun sibuk training jugak..Vokalis UTeM dulu-dulu datang,siapa lagi kalau bukan Kak Nani (Nani Mentor)..Uhh memang sedap die nyanyi..berduet dengan Kak Farah pulak tue..Memang baikk punye..

Bekas pelajar Fakulti Kejuruteraan Pembuatan

Untuk 1st time rehearsal agak hampeh..Ini untuk persembahan pembukaan SUKUM tue laa..Kitorang dilayan macam haram jer..Ada sorang makhluk nie,asyik terjerit-jerit dari pentas macam tak reti guna walkie talkie..Dah terbiasa la tue kot kerja kat Jabatan Haiwan,memang macam tue..Ini macam orang pun ada..Hadoi3..!!Kesian kat adik2 MGHS nie,sampai ada yang menangis sebab kena balik..Kitorang dah takda mood nak rehearsal,orang sana cakap lain,orang situ cakap lain,orang sini cakap camnie,orang sinun cakap camtue..Lepas tue suruh kitorang buat macam-macam..Terasa down giler bile tengok adik2 balik dengan ada yang menangis tue..Last-last kitorang berborak-borak,main ‘Goreng Pisang’, ‘Cap Kalicap’..Terlupa kejap apa yg dah berlaku..Tapi terubat sikit bengang tue & Sir pun dah bagi nasihat untuk bangkitkan semula semangat kami nie pun..^_^

Mungkin sebab kejadian nie,Sir buat laa lagu baru untuk bangkitkan semangat kami yang hilang sikit nie..Kitorang kalau dapat lagu baru memang teruja laa..Terus bersemangat balik..Kalau mula-mula lagu Jalur Gemilang,lepas tue adik2 nie bagi lagu I Got Feeling-Black Eye Peas,kemudian lagu Putera Puteri untuk praktise..Sir bagi lagu ke3 pun dah lewat,tak dapat nak main masa hari kemuncak persembahan nanti..

Pada 12hb Julai 2011,hari yang dinantikan oleh kami semua ..Hari kemuncak untuk persembahan kami sempena pembukaan SUKUM 2011 nie..Kami ‘sukarela’ burnkan cuti sem selama sebulan sebab untuk persembahan nie jugak laa..lagipun kitorang sanggup atas sebab minat yang mendalam pada music.Persembahan pada hari pembukaan sangat terbaik..Mendapat pujian dari kontinjen-kontinjen..Rasa seperti artis oooo,flash kamera,lensa sana sini dihalakan kat kami..Tak putus-putus laa,dari awal persembahan sampai laa akhir..Siap ada nak bergambar sekali tue..sungguh mengujakan kot dengan uniform ‘ultraman’ nie..Dapat tengok bunga api lagi secara live depan mata..Jakun sebentar..Paling mengujakan kami adalah pipers( pemain bagpipe),Berjaya perform dengan baik..Syabas kepada Abg Ngah,Fadhly & Faisal..Tabik ‘spring’ kat mereka..Bak kata Naim, " bagpipe laa yg paling senang nak main,Cuma pernafasan kena bagus,kalau tak boleh buasir ooo..”..So far,takdala yang buasir lagi.Perempuan cantik pun ada yang main bagpipe..Cool kan..Aku ingat lagi keluhan Abg Ngah, “Korang,ajar laa aku bagpipe,ajar la aku bagpipe..”,memang nada yang keciwa kot,sebab cikgu bagpipe tak selalu datang tapi akhirnya mereka mampu lakukan yang terbaik..Good job,pipers.!!..

UTeM March Invanders..^_^

Last but not least,13hb Julai,kami semua balik ke kampung halaman..Hanya Am & Nizam stay lagi sebab ada tugas untuk Orkestra pulak..Berpisah laa kami semula selama sebulan lebih sebelum buka semester nanti..Segala dugaan,kenangan,pengalaman diingati sentiasa..Kalau nak cerita lagi,memang tak akan abes laaa..Terlalu banyak,tapi ini yang termampu untuk dikongsi ..Story mory ini hanyalah untuk dikongsi sahaja..Tiada kaitan dengan mana-mana pihak punn..

Moral of the experience yang aku dapat,
- selagi ada peluang di depan mata,ambil cepat-cepat sebelum terlepas..
- Sifat bekerjasama,kesabaran,hormat to each other,saling bantu membantu dalam kumpulan perlu ada,barulaa kejayaan boleh dicapai kelak..
- Tak mudah berputus asa dalam mencuba sesuatu yang baru,walaupun susah pada awalnya,tapi akhirnya kita akan berjaya juga..
- Kita kena banyak bersabar dalam menghadapi cabaran hidup..Sabar itu Indah,Marah itu Mudah


Sekian,wasalam..~~^_^

P/S: Terima kasih kerana membaca story yang tak seberapa ini.,.sekadar untuk berkongsi saja..Masih   baru dalam dunia blog nie,jadi banyak laa kekurangannya..Sekali lagi,terima kasih,tocey2..^_^




2 comments:

Apeach Blogspot said...

artis pun ada gak?wow

biskot_lemau said...

ada jugak...bekas student utem gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...